savet za sve :)

Moderator: Supermoderatori

Post Reply
User avatar
pebbles
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 2
Joined: May 13th, 2018, 6:21 pm

savet za sve :)

Post by pebbles » May 13th, 2018, 6:43 pm

Zdravo,
ja sam mama jednog osmogodišnjeg dečaka koji neće da vežba na onom dečijem elektroncu (ne bih ni ja) i kaže da to nije bubanj.
:)
S obzirom da već godinu ipo ide u jedno podrumče da svira i to bez onog klasičnog kukumavčenja, a dobro poznatog kad su deca u pitanju,
kao i da je naučio neke stvari u tih 45 aktivnih minuta nedeljno (ništa za wow momente, ali skroz dovoljno), mi smo rešili da mu kupimo pravi bubanj, pa da može da vežba i kod kuće. :)

Malo sam tragala po netu i sklopila sliku u glavi o tome šta nam je činiti, kada je izolacija sobe u pitanju, zanima me da li je neko ovde nešto radio po tom pitanju i šta - tj. kakvi su rezultati. Mi ćemo najverovatnije da odradimo DIY varijantu sobe u sobi, jer sa tim majstorisanjem imamo iskustva - zanimali bi me saveti za: šta ne nikako, šta je bolje, i sve u tom smislu, jer sam na netu, sem azmafona, našla i još neke druge stvari.
Takođe bi me zanimalo da li će zvuk odzvanjati ukoliko preko azmafona (ili već šta god budemo izabrali) ide rigips - jer nemamo podrum, garažu ili neko drugo skladište, već će u tu svrhu morati da posluži dečija soba, pa bi morala na nešto i da liči.

Ako biste mogli i da mi kažete da li je ona platforma - rise (kako ga braća englezi zovu) sa teniskim lopticama - dobar ili ne i ako ne, šta valja.
Da li mora i plafon da se izoluje, ili to može da se zaobiđe?

Ako može i neki - link, neki DIY da napravimo prigušivače (ima svega toga na tone, ali računam, ne moram baš da ronim za info, a ovi gotovi su skupi - msm, nisu skupi kao izolacija sobe i instrumenta, ali kada sve sve sabere - teško nama), da ne poludAme. :))))

Takođe bi me zanimalo onako brzopotezno - kako se čuva/održava bubanj i šta nam je činiti pre nego li učinimo nešto pogrešno, pokvarimo i sl.
Ne morate da se ubijete od kucanja - samo mi pošaljite linkove za proverene sajtove, pa ćemo mi laganica.

Hvala unapred.
User avatar
Niki67
Supermoderator
Supermoderator
Posts: 2904
Joined: September 15th, 2008, 10:51 pm
Moj Bubanj: Yamaha Recording Custom

Re: savet za sve :)

Post by Niki67 » May 14th, 2018, 12:56 pm

Evo teme ovde, bice valjda nesto od koristi.

http://bubnjari.com/viewtopic.php?f=38& ... =izolacija
User avatar
pebbles
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 2
Joined: May 13th, 2018, 6:21 pm

Re: savet za sve :)

Post by pebbles » May 15th, 2018, 8:33 am

Hvala,
Izvinjavam se što sam postavila pitanja koja su već postavljana na forumu, ali pre registracije nisam nigde pronašla search box (zbog čega sam se i registrovala), a posle zaboravila na search i automatski postavila pitanja.

U međuvremenu, pronašla sam ovo:
http://drummagazine.com/diy-build-your- ... me-studio/
gde se pominje Rod Gervais koji je napisao knjigu Home Recording Studio: Build It Like The Pros(Cengage, 2011),
a koji kaže:

Second, forget about building “soundproof” rooms—they don’t exist. Any assembly will let sound through—it just depends on the volume and frequency
of the sound. What you are really going to build are sound-isolating walls, ceilings, and floor assemblies, which affect the amount of sound able to travel through the assembly when completed. The challenge when designing a home studio is to figure out what you need to isolate yourself from (or whom you need to isolate from you), what the offending sound levels are, what the frequency ranges are, and just how much of that sound needs to be affected to get the job done right.

Članak (gore) je dobar je daje uvid i u 'koliko' i rezultate, pa sam našla i knjigu (deluje zanimljivo, a ima i bonus: mitovi i legende).:)
Post Reply