by golmanijev » December 4th, 2011, 7:17 pm
Postovani druze Buksa, ovo pitanje je zaista adekvatno u ovom trenutku, posto sam pre desetak dana postao otac... Ali ipak spavam, cerkica nam je pravi drugar pa vec spava po 4-5 sati odjednom :-)
Inace, vrlo je lepo kada neko razume da je veliki rad (nekada i po cenu spavanja) potreban da bi se doslo do sposobnosti koje drugi prepoznaju kao vredne. Kao cetrnaestogodisnjak, kada sam poceo bas ozbiljno da vezbam instrument (5-8 sati dnevno, sest dana nedeljno), ustajao sam u 6:30h da bi vec u 7h bio za instrumentom... Ovu praksu sam nastavio i prvih par godina na Berkliju...
Jos uvek puno vezbam, ali je to sada mnogo drugacije... Tempo kojim covek napreduje u ovom stadijumu prosto je neverovatan; iskustvo i spoznaja o tome sta zelim u datom trenutku usmeravaju paznju i koncentraciju pa je sve mnogo svrsishodnije... Ali opet, ne bih ni "primirisao" ovom gde sam sada da nije bilo vremena u kome sam svaki budni, pa i po koji cas sna proveo uz bubnjeve i muziku: nekoliko puta sam zaspao u sobi za vezbanje na Berkliju, a jednom me je, jos u BG, moj dragi guru Karlo prof. Miroslav Karlovic, zatekao kako spavam na njegovoj katedri. Tu je po sredi i bilo nesto vise od sna, malo sam preforsirao, iscrpeo organizam i uspeo da zaradim zapaljenje desnog plucnog krila... Ali, bolje zapaljenje plucnog krila, nego Srebrna Krila :-)
POZDRAV!