McDonald's
Moderator: Supermoderatori
- nemanja_cs
- Virtuoz!
- Posts: 1366
- Joined: January 13th, 2008, 7:05 pm
- Moj Bubanj: Mapex Meridian Maple
- Moji bendovi: Magic Beans, TheBluesMachine, Drop λ
- Inspiracija: G.Harrison, B. Greb...
- Contact:
Re: McDonald's
mozda, ali nisam bash siguran da svi tako rade kao studenti, sigurno ima i onih sa stalnim zaposlenjem tamo
Jedem. Spavam. Tandrljam.
http://www.youtube.com/11NeMaTz11
http://www.youtube.com/11NeMaTz11
- Koske
- Bubnjar!
- Posts: 722
- Joined: January 30th, 2008, 9:53 pm
- Moj Bubanj: Pearl/ Sonor/ Zildjian/ Stunner
- Moji bendovi: DoomRash
- Inspiracija: Nathaniel Townsley/Aaron Comess/Simon Phillips/Wuv
- Location: U svojoj sobi
Re: McDonald's
+1nemanja_cs wrote:ne znam zasto bi bilo ko demolirao bilo sta i ko vam [ne licno vama] daje za pravo da to uradite? kazem ovo kao ekonomista u razvoju ako neko doprinosi privredi ove zemlje i njenom razvoju onda su to te strane firme koje ovde imaju svoja sedishta. a upravo u tim poslovnicama, da ih tako nazovem, rade nashi ljudi, srbi, mladi ljudi, a ne amerikanci i ne znam ko josh, znachi njih lishavate posla, sto za neko vreme, sto ako se zatvori, onda tek ostaju bez stalnog zaposlenja, eto novih nezaposlenih ljudi i chemu to vodi? samo zato sto ne volite mek i amere? preedji lepo na drugu stranu ulice, nemoj da gledash i gotovo. a ne tako... da demoliramo... tje...
U Mc-u ima raznih zaposlenih, kao i u svakoj drugoj firmi. Pripravnika, studenata, puno radno vremenih radnika ..
=]
Code: Select all
http://www.myspace.com/doomrash
Code: Select all
http://www.facebook.com/DoomRash#!/pages/DOOMRASH/108757879150072?ref=ts
- sinnerboy1
- Bubnjar!
- Posts: 784
- Joined: April 3rd, 2008, 1:46 pm
- Moj Bubanj: Mapex Pro-M Istanbul Zildjian Remo
- Moji bendovi: Kratki Spoj
- Inspiracija: Gavin Harrison, Danny Carey, Brann Dailor
- Location: neverland
- Contact:
Re: McDonald's
nemanja_cs wrote:mozda, ali nisam bash siguran da svi tako rade kao studenti, sigurno ima i onih sa stalnim zaposlenjem tamo
ne rade svi kao studenti. tzv. "floor manageri" tj.predradnici su u pravilu stalni zaposlenici ili studenti koji rade više od godinu dana. upravitelji restorana su također stalni zaposlenici ali je posao takav da ti je čisto normalno vidjeti upravitelja restorana da peče hamburgere ili radi na blagajni. nastoji se što više zapošljavati studente i ljude na parcijalno radno vrijeme jer (pogađate) manje se plaća.
studenti i parcijalci nemaju čak niti okvirno fiksnu plaću jer se prave rasporedi za tjedan u ovisnosti o projekcijama prometa i samom prometu pa se recimo zna dogoditi da ne radiš dva dana, pa radiš tri dana, pa te zovu u ispomoć jer im je gužva ili je netko od radnika na rasporedu bolestan ili je pukao i dao otkaz.
satnica je (za studente i parcijalce) oko euro i pol, plus dodatak od 50-70% za rad vikendom,noćni rad i praznicima. ja sam isključivo radio noćne smjene (od 9 do 12 si u restoranu, od 12 do 4 ujutro čistiš isti) jer sam preko dana radio još dva posla i mjesečno sam znao natuć od 200 do 500 eura plaje.
radno iskustvo? posao te uništi doslovno. imaš 20 minuta pauze, ostatak vremena si non stop u pogonu. nakon prva dva tjedna sam izgubio 10 kilograma, zaradio opekline po rukama, licu, nogama (radiš na fritezama i roštiljima), zamalo lom stopala (odlomio se nosač frižidera za meso koji mi je potom pao na nogu, na sreću sam radio u martama pa je palo na čeličnu kapicu), kronično sjeban metabolizam (spavao sam par sati dnevno dobre pola godine i bio na nogama cijelu noć), temperaturalne šokove (od roštilja kraj kojega je + 50 te pošalju u hladnjak po mesu gdje je - 10 pa te pošalju na fritezu gdje je milina, ugodnih + 40) i gadljivost prema prženoj hrani i fast fudu. sve to fino i lijepo ali brate kad dnevno ispečeš stotinjak kila krumpirića i složiš stotinjak hambića, lagano ti počnu ići na jetra.
e sad - pošto sam tijekom radnog vijeka radio i po restoranima na obali i po pekarama i po birtijama mogu reći da je i na tim poslovima (ako nisi šef kuhinje ili vlasnik) isti kurac. radiš po 12-13 sati i onda ti još gazda izmisli neki manjak u blagajni čisto da ti ne isplati sve novce koje si krvavo zaradio.
ovdje makar točno znaš koliko si radio i koliko si zaradio i nemaš zajebancije sa neplaćanjem pošto su ovi kao korporacija jako osjetljivi na takve stvari.
"I see no God up here..." (Yuri Gagarin, 1961)
- KIBEL BUBNJAR
- Bubnjar!
- Posts: 831
- Joined: September 24th, 2008, 10:05 pm
- Moj Bubanj: GRETSCH Blackhawk, SABIAN B8
- Moji bendovi: Kratki spoj
- Inspiracija: Joey Jordison, Ian Paice, David Silivera
- Location: Osijek
Re: McDonald's
ja onda ne shvacam te stalne radnike kako ne puknu svaki normalan bi poludio i dao otkaz :/ sinner dugo si ti i izdrzao...
I see dead people :'(
- nemanja_cs
- Virtuoz!
- Posts: 1366
- Joined: January 13th, 2008, 7:05 pm
- Moj Bubanj: Mapex Meridian Maple
- Moji bendovi: Magic Beans, TheBluesMachine, Drop λ
- Inspiracija: G.Harrison, B. Greb...
- Contact:
Re: McDonald's
pa to kazem, al evo vec je sinn sve objasnio...Koske wrote: U Mc-u ima raznih zaposlenih, kao i u svakoj drugoj firmi. Pripravnika, studenata, puno radno vremenih radnika ..
=]
Jedem. Spavam. Tandrljam.
http://www.youtube.com/11NeMaTz11
http://www.youtube.com/11NeMaTz11
- sinnerboy1
- Bubnjar!
- Posts: 784
- Joined: April 3rd, 2008, 1:46 pm
- Moj Bubanj: Mapex Pro-M Istanbul Zildjian Remo
- Moji bendovi: Kratki Spoj
- Inspiracija: Gavin Harrison, Danny Carey, Brann Dailor
- Location: neverland
- Contact:
Re: McDonald's
gledaj oni su svi krenuli - od restorana. pola njih je pozavršavalo fakseve uz rad u meku i zaposlili se sa završenim faksom u meku (npr. upravitelj restorana gdje sam ja radio je dipl.oecc, dosta floor managera su apsolventi itd) i naravno da imaju drugačije plaće, usporedive sa recimo šefovima kuhinje u restoranima ALI - to isto ovisi o promet, jer im isplaćuju 50% plaće po ugovoru a ostalo je - stimulacija. znači - nema prometa, upravitelj ne zove pola parcijalaca na posao, on popuši stimulaciju. američki fleksibilni sustav.KIBEL BUBNJAR wrote:ja onda ne shvacam te stalne radnike kako ne puknu svaki normalan bi poludio i dao otkaz :/ sinner dugo si ti i izdrzao...
imaš još jednu foru - naime mcdonalds šalje radnike na posao u inozemstvo, pa je tako par ljudi išlo raditi iz Osijeka - na Island!
ma nije to toliko loš posao kad se navikneš. ništa stresniji i teži od posla u restoranu na moru tijekom full sezone ili prosječne pekare.
"I see no God up here..." (Yuri Gagarin, 1961)
- KIBEL BUBNJAR
- Bubnjar!
- Posts: 831
- Joined: September 24th, 2008, 10:05 pm
- Moj Bubanj: GRETSCH Blackhawk, SABIAN B8
- Moji bendovi: Kratki spoj
- Inspiracija: Joey Jordison, Ian Paice, David Silivera
- Location: Osijek
-
- Virtuoz!
- Posts: 2009
- Joined: November 23rd, 2007, 6:18 am
- Contact:
Re: McDonald's
Pricas o Supersize Me. Covek je dokazao da Mc i te kako goji, ako ne vodis racuna sta jedes i pijes (preslatki sokovi su tu pola problema). Vredi napomenuti da mu je trebalo 14 meseci, a ne pet godina da se vrati u normalu.Koske wrote:Postoji dokumentarac o liku koji je napravio istrazivanje sa dokazom da Mc goji nenormalno. Lik se mesec dana hranio u Mc-u. Doruchak, ruchak, vechera. Bio je pod konstantnom prismotrom lekara i kamere.
Posle 2 nedelje lik je prelivao od masti i zamolili su ga da tu stane. Da nema potrebe da nastavlja da se tovi. Ali ne, lik je odradio mesec dana, narastao kao balon i trebalo mu je oko 5 godina da se vrati na normalnu tezinu i da uravnotezi svoj metabolizam.
Takodje, vredi spomenuti dokumentarac Bowling for Morgan - covek je mesec dana takodje jeo samo u Mc-u, ali je vodio racuna sta i koliko jede. Smrsao je devet kila i znacajno je smanjio holesterol. Takodje je zanimljiv sajt http://www.liquidcalories.com/