* Pravila Ponašanja Na Forumu *

Ovaj forum postoji zbog Vas, doprinesite njegovom razvoju Vašim mišljenjem

Moderator: Supermoderatori

Locked
User avatar
MarcusS
Admin
Admin
Posts: 2714
Joined: October 16th, 2007, 2:39 am
Moji bendovi: Masno i Glasno
Inspiracija: Gavin Harrison, Chad Smith
Location: Stara Pazova

* Pravila Ponašanja Na Forumu *

Post by MarcusS » October 18th, 2007, 12:45 pm

Dobrodošli!

Svaki posetilac mora da se prijavi i registruje na forumu sa svojim korisničkim imenom da bi mogao da pregleda sadržaj foruma. Registracija se vrši samo jednom, nakon toga se član samo prijavljuje sa svojim registrovanim korisničkim imenom i šifrom koju je sam odredio. Prilikom registracije član izjavljuje da se slaže sa pravilima ponašanja ovog foruma i obavezuje se da će ih se pridržavati prilikom svake posete sajtu. Registracija nije moguća ukoliko se ne prihvati pravilnik.

Registrovanjem na ovom forumu se postaje član foruma sa statusom korisnika. Korisnik ima pravo da postuje, učestvuje u diskusijama na postavljenim temama, da otvara nove teme, da menja sadržaj svojih postova ako je to potrebno, da šalje privatne poruke ostalim članovima, kao i da prima privatne poruke od ostalih članova. Prihvatanjem pravilnika prilikom registracije, daje svoju saglasnost da time njegovi postovi budu javno objavljeni, da je odgovoran za sadržaj svojih poruka i postova i da se odriče svih autorskih prava na iste.

Posebnim zalaganjem, aktivnim i konstruktivnim učestvovanjem, korisnik može da stekne status moderatora. Moderator pored svih korisničkih poseduje i prava uređivanja foruma, premeštanja, menjanja i brisanja postova svih korisnika ukoliko postoji opravdani razlog za takav zahvat. Ako primetite da vam je obrisan neki post - možete se obratiti moderatoru koji je zadužen za taj deo foruma.

Supermoderatori imaju ista ovlašćenja kao i obični moderatori - jedina je razlika što je njihovo polje delovanja šire, jer oni mogu da moderišu sve sobe na forumu. Svaki moderator se prilikom "vatrenog krštenja" obavezao da neće zloupotrebljavati svoj položaj, a i ako dode do problema i osetite da vam je "naneta nepravda" - na svakog mod-a se možete požaliti administratoru.

Administrator poseduju sva prava na uređivanje foruma, dodeljivanje prava i statusa ostalim članovima kao i oduzimanje istih.

Moderatori, zajedno sa administratorima čine upravu sajta i njima se u svakom trenutku možete obratiti za pomoć u slučaju nekih nejasnoća vezanih za forum.

OBRATITE PAŽNJU - Na sajtu nije dozvoljeno:

- Nepoštovanje ovog pravilnika
- Vređanje i prozivanje na nacionalnoj, verskoj i političkoj osnovi, bilo ono javno ili putem privatnih poruka.
- Otvoreno i namerno provociranje drugih članova foruma, izazivanje sukoba i svađa.
- Propagiranje verskih i političkih organizacija, kao i oglašavanje na forumu gde to nije predviđeno.
- Reklamiranje radnji, prodavnica, firmi, kačenje linkova dotičnih, i tome slično
- Objavljivati, širiti i prisvajati intelektualnu svojinu bez autorove saglasnosti. (Za svaki preuzeti sadržaj korisnik je dužan da navede ime autora, ukoliko je poznat i izvor sadržaja , ako je preuzet sa drugog sajta, navesti punu adresu)
- Svojim porukama narušavati tuđu privatnost i otkrivati identitet drugih članova bez njihove saglasnosti. Pod ovim se podrazumeva svako objavljivanje tuđih fotografija u postovima, avataru ili korišćenje (zloupotreba) ličnog imena i prezimena drugog člana.
- Upotreba provokativnih nickova, avatara i potpisa (signatures).
- Otvaranje više korisničkih naloga
- Stavljanje slika i banera u potpis
- Objavljivanje linkova i slika sa pornografskih ili stranica sa nekim drugim sadržajem koji izlazi iz granica dobrog ukusa, kao i javno raspravljanje o istom.
- Zatrpavanje foruma besmislenim porukama (SPAMovanje) i dupliranje postova u nizu (ako želite nešto da dodate u nekom tredu - ne pravite novu poruku, nego prepravite vašu prethodnu)
- Pisanje celih poruka drečavim bojama ili VELIKIM SLOVIMA, sa bezbroj smajlija u nizu.
- upotrebljavati provokativne nickove, avatare i potpise (signatures). Zabranjeno je kao avatar stavljati fotografije političara, politička obeležja, kao i fotografije vojnih/ratnih komandanata. Zabranjeno je za nick (korisničko ime) izabrati ime ili nadimak političara ili vojnog/ratnog komandanta. Zabranjeno je, dakle, u nick-ovima, avatarima i potpisima držati bilo šta što može da ima politčku konotaciju, ili da predstavlja obeležje bilo koje vojske.

Uprava sajta ne preuzima odgovornost za sadržaj poruka ostalih korisnika.

Svaki član odgovara za sadržaj samo svoje poruke.


Sistem Kažnjavanja za svaki vid kršenja pravila je sledeći :

1. Opomena
2. Opomena pred ban
3. Zabrana pristupa forumu od 15 dana
4. Zabrana pristupa forumu od mesec dana
5. Isključenje sa foruma


Ugodan boravak na forumu želi Vam ekipa foruma http://www.bubnjari.com
Spread the word! :)
Locked