Problem sa Displejom na Rolandu TD-10

Elektronski bubnjevi, elektronika, ozvučavanje bubnjeva, mikrofoni...

Moderator: Supermoderatori

Post Reply
switchps
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 4
Joined: January 4th, 2015, 11:31 am
Moj Bubanj: Roland TD-10
Inspiracija: Bernhard Welz

Problem sa Displejom na Rolandu TD-10

Post by switchps » January 4th, 2015, 11:52 am

Pozdrav svima,. . .stavicu slike pa ako je neko imao ovakav problem sa procesorom i jos bolje,ako ga je resio,bio bi mu zahvalan za sigestiju, . . hvala

►Ovako je bilo do juce

Image





►Sinoc u toku svirke se pojavilo ovo

Image


Ta jedna od ukupno dve linije ide bas preko imena i broja boje iz banke,tako da se treba dobro pomuciti rastmaciti sta pise,jos gore pod kojim brojem je boja, . . hvala jos jednom,
sumljam na displej,sto mislim da i nije tako strasno ni skupo,ali opet pitam nekog strucnijeg.Pozdrav
User avatar
Niki67
Supermoderator
Supermoderator
Posts: 2843
Joined: September 15th, 2008, 10:51 pm
Moj Bubanj: Yamaha Recording Custom

Re: Problem sa Displejom na Rolandu TD-10

Post by Niki67 » January 4th, 2015, 2:21 pm

Najbolje u servis ili na svoju ruku otvoriti modul pa proveri scart kabl a moze biti da si svirao negde gde je jako hladno.
U svakom slucaju zamena nece biti bas tako jeftina

http://www.ebay.com/itm/Roland-TD-10-LC ... 1462002801

http://www.ebay.com/itm/300940636775
switchps
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 4
Joined: January 4th, 2015, 11:31 am
Moj Bubanj: Roland TD-10
Inspiracija: Bernhard Welz

Re: Problem sa Displejom na Rolandu TD-10

Post by switchps » January 4th, 2015, 2:48 pm

Necu da otvaram sam, . .zato sto ne verujem da je flet pomeren, . .pazim i vise nego sto treba, . .a hladno toplo ,normalno, . . samo imao sam modula mnogo,ni jedan nije otisao zbog toga, . .sacekam uvek da se iz hladnog prilagodi sobnoj temperaturi,bar 15-20 min, . . znas kako to ide,razvuces ozvucenje najpre sa svima, . .posle rampa se sastavlja,padovi,bodu se kablovi pa tek onda se pali procesor, . . bude to i vise od pola sata, . . . gledao sam cene displeja, . jeste, . na E-Bay-u kosta oko 150 dolara, . + carina i ostalo, . . dosat je to kesa, . radice on tako :). . .Hvala
User avatar
gajagus
Redovno vežba
Redovno vežba
Posts: 527
Joined: April 3rd, 2010, 1:07 am

Re: Problem sa Displejom na Rolandu TD-10

Post by gajagus » January 4th, 2015, 3:41 pm

ja sam se igrao sa alesisom i kod takvog displeja je problem sto je provodnik sa ploce do displeja silikonski sitni grafitni kontakt probao sam i cistio alkoholom ,cistio plocu vracao i isto se desavalo ..kad grafit po dubini izgubi kapacitet provodnosti tu nema popravke ..vec teraj dok pokazuje ako procackas moze jos gore da bude .....inace td 10 modul je totalno nezahvalan za otvaranje .. sta god da hoces da radis iznutra moras sve povaditi da bi dosao do sustine problema ....otvarao 10 puta ,a to sto kaze kolega ima ta bela folija koju treba ispod prodrmati probati i na donjoj ploci probati razdrmati kontakte , bilo bi dobro taj kabel prozujati sa unimerom da bi se videlo da li su kontakti u redu ...
switchps
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 4
Joined: January 4th, 2015, 11:31 am
Moj Bubanj: Roland TD-10
Inspiracija: Bernhard Welz

Re: Problem sa Displejom na Rolandu TD-10

Post by switchps » January 4th, 2015, 8:23 pm

[quote="gajagus"]Hvala drug na savetu, . . vidim jedino normalno resenje da sam probam pronadjem ispravan displej negde na netu, . i zamenim ga, . ne bojim se rastavljanja ali nisam za to da rastavljam ako vec nemam adekvatni deo da ga odmah i zamenim ,a izmedju ostalog,kad otvorim,probati i "prodrmati" kontakte, . flet kabal i ostalo sto bi bila nekakva veza izmedju displeja i ploce . . .hvala
User avatar
Niki67
Supermoderator
Supermoderator
Posts: 2843
Joined: September 15th, 2008, 10:51 pm
Moj Bubanj: Yamaha Recording Custom

Re: Problem sa Displejom na Rolandu TD-10

Post by Niki67 » January 5th, 2015, 12:01 am

Mozda je ipak najbolje pozvati "Mitros" znam da su bili generalni zastupnik za Roland mozda ti izadju u susret sa nekom povoljnom cenom za display i to sa njihovom zamenom.Imao sam sa njima jako korektnu saradnju.
Ako si nekada bio njihov kupac ili TD10 kupio kod njih naci ce te u evidenciji sto ce uticati na cenu usluge. :)

Evo spiska svih dilera

http://www.roland.rs/index.php?q=dealers
switchps
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 4
Joined: January 4th, 2015, 11:31 am
Moj Bubanj: Roland TD-10
Inspiracija: Bernhard Welz

Re: Problem sa Displejom na Rolandu TD-10

Post by switchps » January 8th, 2015, 5:41 pm

Niki67 wrote:Mozda je ipak najbolje pozvati "Mitros" znam da su bili generalni zastupnik za Roland mozda ti izadju u susret sa nekom povoljnom cenom za display i to sa njihovom zamenom.Imao sam sa njima jako korektnu saradnju.
Ako si nekada bio njihov kupac ili TD10 kupio kod njih naci ce te u evidenciji sto ce uticati na cenu usluge. :)

Evo spiska svih dilera

http://www.roland.rs/index.php?q=dealers
hvala
Post Reply