Roland TD 10

Elektronski bubnjevi, elektronika, ozvučavanje bubnjeva, mikrofoni...

Moderator: Supermoderatori

Post Reply
switch
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 7
Joined: October 31st, 2014, 7:11 pm
Moj Bubanj: Roland TD-10,Yamaha DTX Press

Roland TD 10

Post by switch » October 31st, 2014, 7:33 pm

Pre par dana sam u nekoj razmeni uzeo pomenuti modul.Posto Yamahu korisim vec duzi niz godina,procesor sam samo nabacio na moju rampu da ga probam ali vec pri samom pocetku problem.1•Yamahin HI na Rolandu ne radi,tj samo je otvorena kontra,stereo je kabal naravno,2•Tom 4 ne cujem u slusalicama a covek mi garantuje da je kod njega radio,znaci da je negde ugasen u setup-u,samo ne mogu da provalim gde i sta? I 3•Sto je poprilicno iritirajuce,na CY mi se pali song za vezbu, . propisno ga gasim na STOP a skontao sam i da klizac BACKING,spustanjem se ne cuje vise,ali mi to nije resen problem.Ako neko zna ,refundiram nesto vezano za Yamahu DTX Press ;), . .hvala
User avatar
oriollo
Dobošar
Dobošar
Posts: 99
Joined: October 1st, 2014, 11:30 pm
Moj Bubanj: oriollo
Contact:

Re: Roland TD 10

Post by oriollo » November 1st, 2014, 9:01 am

Yamahin HH nikako nece raditi na Rolandovom modulu ;)
Metal snare drums - oriollo.com
User avatar
Woody
Virtuoz!
Virtuoz!
Posts: 1358
Joined: October 14th, 2010, 1:07 pm
Moj Bubanj: Mapex, Pearl, Ludwig, Paiste, Anatolian, Roland
Moji bendovi: Dancing Waves, freelance
Inspiracija: Bonham, McBrain, Kache, Bordin, Collins, Copeland, Garo...
Location: Beograd, highseas

Re: Roland TD 10

Post by Woody » November 1st, 2014, 11:41 am

Generalno Yamaha + Roland = problem! Ne znam otkud ti ideja da ih mešaš jer je Yamaha poznata po tome da ima drugačiju tehnologiju od većine ostalih proizvođača i da su im polariteti pedova suprotni od Rolandovih. Njihovo rešenje head/rim izlaza na pedu je specifično i većinom svi koji se bave elektronikom znaju da ih ne treba kačiti na druge module...

Puštanje songova (pattern) je nevezano za pomenuti problem. U uputstvu ti je objašnjeno kako se menja ili isključuje puštanje paterna na nekom elementu. Ako ti znači, evo linka http://lib.roland.co.jp/support/en/manu ... -10_eG.pdf , zanima te poglavlje na 119. strani "Using pads to play patterns (Pad Pattern)".
The Sea, The Sea
switch
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 7
Joined: October 31st, 2014, 7:11 pm
Moj Bubanj: Roland TD-10,Yamaha DTX Press

Re: Roland TD 10

Post by switch » November 1st, 2014, 8:37 pm

hvala druze, . danas sam malo odvojio vremena,2,3 sata,pohvatao sam dosta toga,izmedju ostalog i kako se iskljucuje patt, . . za HI se slazem,video sam da je problem ocigledaan, ,.ali sam brt stavio svoj pad od Yamahice kao Kao "fuz", . i radi perfektno,sa Rolandovom pedalom ,naravno, . jos nisam resio samo ,zasto mi Tom 4 radi priguseno skroz, . kad udjem u setup,jasno se vidi da radi, . .ali se skoro i ne cuje nista iz tog izlaza, . verovatno je nesto smanjeno ili je mozda cak i stavljeno na off, .,zaboravio sam da kazem da je Tom 4 isto Yamahin PAD, . .ali sam stavljao 4-vorku i na Rolandov,PD 8,je u pitanju,nece ni na njega
User avatar
Niki67
Supermoderator
Supermoderator
Posts: 2865
Joined: September 15th, 2008, 10:51 pm
Moj Bubanj: Yamaha Recording Custom

Re: Roland TD 10

Post by Niki67 » November 1st, 2014, 10:05 pm

Obrati paznju za taj Tom 4 ako modul nije nov (kupio si polovan verovatno) ko zna kakvom padu je bila namenjena cetvorka pa zato pregledaj parametre vezane za osetljivost a naravno i panoramu.Ako nemas vec sredjene neke setove da ne nagadjas i ne experimentises najbolje uradi:
"factory reset" pa sve lagano podesi po tvom ukusu.
Proveri kako se taj Tom 4 cuje na PREWIEV moguce je da cujes samo neke efekte ako su elementi deljeni po GROUP FADERS (direct), proveri da li je izlaz na master.
Proveri ga i na drugim preset-ima ako se i dalje ne cuje verovatno je problem osetljivost(dinamica).
Sensitivity,Threshold,Curve...itd, koliko se secam(davno sam imao TD10).
switch
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 7
Joined: October 31st, 2014, 7:11 pm
Moj Bubanj: Roland TD-10,Yamaha DTX Press

Re: Roland TD 10

Post by switch » November 2nd, 2014, 12:28 am

hvala brt, . .nadam se da ce nesto pomoci od ovoga,sve sem "reseta", . imam 3 prepisana KIT-a,probacu ovo sto si napisao ostalo :)
Post Reply