Page 1 of 1

Rampa

Posted: February 5th, 2015, 4:13 pm
by Mladen Dimitrijević
Iz dosade sam doso na ideju da napravim rampu... Znam koje cu sipke da koristim ali predlozite i vi... Predlozite mi (ko je malo vise iskusan I KO IMA RAMPU) Mere; znaci, visina, sirina itd... Variti, ili zasrafljivati, ovako-onako? :D :chears:

Re: Rampa

Posted: February 6th, 2015, 12:57 pm
by Mare
Imaš više vrsti rampi, konkretno mislim na one koje su napravljene od četvorougaonih, kružnih, šestougaonih, itd. profila. Pitanje je kakvu rampu želiš?
Da ne zaboravim, od šipki rampu možeš da zaboraviš, samo cevi dolaze u obzir.

Re: Rampa

Posted: February 6th, 2015, 10:40 pm
by gajagus
5/4 ili 6/4 od istih cevi mozes napraviti i spojeve sekuci uzduzno po osi sredine ja sam klamfe ili spojnice pravio po 5 cm duzine ,s jedne strane ko patent za skelu onih zabica da mozes da otvoris ..znaci kupovao sam sarke za mala vratanca ili prozorce , ako su bile potrebne klamfe pod uglom od 90 stepeni tad sam navarivao na cev drugu cev ali s time sto sam morao da konus obradim brusilicom da bude sto manji zazor pri varenju ...ako imas varilacke sposobnosti nije pojam i nije nista komplikovano ....ja sam dosta koristio imbus srafove za univerzalno lakse manipulisanje s rampom ..znaci cevi sam busio i vario na rupu maticu kroz koje sam zavrtao imbus kao nacin da se stegne rampa ili fiksira unutrasnja cev na meru ....a od pola cola cevi sam pravio nosace za cinele ....s mogucnoscu stelovanja gore dole tamo vamo ..

Re: Rampa

Posted: February 7th, 2015, 12:39 am
by downbeat
Joj, meni su te rampe baš nezgrapne stvari.. nezgodno za transport, teško. Nekako, uvijek mi bilo lakše 3-4 stalka i to je to. Kapiram da ona ima svojih prednosti, ali nekako... šta znam. :-)

Re: Rampa

Posted: February 7th, 2015, 11:56 am
by Mare
downbeat wrote:Joj, meni su te rampe baš nezgrapne stvari.. nezgodno za transport, teško. Nekako, uvijek mi bilo lakše 3-4 stalka i to je to. Kapiram da ona ima svojih prednosti, ali nekako... šta znam. :-)
Pa delimično si u pravu ali zavisi koliki je set u pitanju. Za manje setove i nije baš neko rešenje ali za veće smatram da je idealno. Takođe iz iskustva govorim da je daleko stabilnija od stalaka pogotovo na lošijim binama koje nemaju baš čvrste podove, a sa druge strane, pošto volim da mi set na svakoj svirci - snimanju stoji u milimetar tačno tu je rampa nezamenljiva. Iskreno, što se tiče i same težine rampe, pravo da ti kažem i ne primećujem neku veliku razliku između rampe i na pr. 5-6 masivnijih stalaka.

Re: Rampa

Posted: February 7th, 2015, 1:26 pm
by downbeat
Pa da, govorim prvenstveno za manje setove.. a što se velikih tiče, u potpunosti se slažem.

Re: Rampa

Posted: February 10th, 2015, 1:26 pm
by Mladen Dimitrijević
Mare wrote:Imaš više vrsti rampi, konkretno mislim na one koje su napravljene od četvorougaonih, kružnih, šestougaonih, itd. profila. Pitanje je kakvu rampu želiš?
Da ne zaboravim, od šipki rampu možeš da zaboraviš, samo cevi dolaze u obzir.
Kad sam reko sipke malo sam se sjebo, mislio sam na cevi :D
Pa rampu po izgledu i velicini ovakvu : link dole
http://www.ruppsdrums.com/shop/images/T ... 774_th.jpg

Re: Rampa

Posted: February 10th, 2015, 1:35 pm
by Mladen Dimitrijević
gajagus wrote:5/4 ili 6/4 od istih cevi mozes napraviti i spojeve sekuci uzduzno po osi sredine ja sam klamfe ili spojnice pravio po 5 cm duzine ,s jedne strane ko patent za skelu onih zabica da mozes da otvoris ..znaci kupovao sam sarke za mala vratanca ili prozorce , ako su bile potrebne klamfe pod uglom od 90 stepeni tad sam navarivao na cev drugu cev ali s time sto sam morao da konus obradim brusilicom da bude sto manji zazor pri varenju ...ako imas varilacke sposobnosti nije pojam i nije nista komplikovano ....ja sam dosta koristio imbus srafove za univerzalno lakse manipulisanje s rampom ..znaci cevi sam busio i vario na rupu maticu kroz koje sam zavrtao imbus kao nacin da se stegne rampa ili fiksira unutrasnja cev na meru ....a od pola cola cevi sam pravio nosace za cinele ....s mogucnoscu stelovanja gore dole tamo vamo ..
Posalji neku sliku ako imas da vidim :thumbsup:
I hvala na pomoci, sad vec polako crtez dolazi na svoje, poslacu crtez cim bude bio gotov pa recite sta mislite :)

Re: Rampa

Posted: February 7th, 2018, 1:06 pm
by strijelac_74
Pozz, da li i ma neko neku skicu za rampu, ako ima bio bi zahvalan da je postuje.